NETOP NU !
Menu
Forside / Front page
Billeder / Pictures
Biografi / Biography
Tekst
Netop nu / News
Dagbog / Weblog
Projekter
Dit sted - mit sted
Salg bøger m.v.
Kontakt
Link

 

{left-text}

 

NI fra NU
- en udstilling om begrebet maleri i Århusområdet

21. juni - 10. august 2008

Udstillingen NI fra NU præsenterer begrebet maleri belyst gennem kunstnere med tilknytning til Århus. Tre eksterne kuratorer har hver peget på tre kunstnere, der arbejder med og/eller forholder sig til begrebet maleri i deres kunstneriske praksis. Målet med udstillingen er at give et indblik i en del af det, der sker på den århusianske kunstscene lige nu indenfor et afgrænset og efterspurgt felt - maleriet. Med kuratorernes valg præsenterer NI fra NU et bredt spektrum af begrebet maleri fra ruminstallation over street art til landskabsmaleri, collager, naturalistiske studier og abstrakt maleri.

Maleriet befinder sig altid i et dynamisk forhold mellem billede og rum, forestilling og virkelighed. Maleriet afbilder verden - men det betyder ikke nødvendigvis, at det ligner virkeligheden. Kunstnerne giver hvert sit originale bud på, hvordan virkeligheden kan omsættes i et malerisk sprog. Historierne, der fortælles, rækker fra kølige stillbilleder af verden til ekspressive tolkninger af den og bevæger sig derfor også i krydsfeltet mellem indtryk og udtryk.

De tre kuratorer er Merete Sanderhoff (projektforsker ved Statens Museum for Kunst), Lars Morell (idéhistoriker og kunstskribent) og Elmer (billedkunstner og tidligere lektor ved Malerskolen på Det Kgl. Danske Kunstakademi). Kuratorerne er udpeget af Århus Kunstbygnings udstillingsudvalg.

Deltagende kunstnere på udstillingen:
Merete Sanderhoff har valgt: Finn Have (f. 1952), Elin Engelsen (f. 1966) og Bettina Staulund Nielsen (f. 1966).
Lars Morell har valgt: Jens Jørgen Boje (f. 1962), Erling Vendelbo (f. 1939) og Jørgen Rud (f. 1960).
Elmer har valgt: Iben Toft Nørgård (f. 1979), Anders Reventlov Larsen (f. 1984) og Jan Danebod (f. 1977).

Udstillingen åbnes af kurator Lars Morell, og kuratorerne og flere af kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen. Udstillingen ledsages af et katalog med tekster af de tre kuratorer.

For yderligere information eller aftale om interview kontakt venligst Anne Fogtmann Madsen på af@aaarhuskb.dk eller 86 20 60 55. Pressebilleder kan downloades fra: www.aarhuskunstbygning.dk.


Venlig hilsen

Pernille Lyngsø
Udstillingsansvarlig i Århus Kunstbygning

Til top>